×
×

از سو ی موسسه تحقیقات برنج کشور،
۲ رقم جدید برنج شناسایی و معرفی شد

  • کد نوشته: 1070
  • ۳۰ مرداد
  • ۰
  • چند رسانه ای واکنش خبر: موسسه تحقیقات برنج کشور به تازگی دو رقم جدید «هستی و توکا» را به شالیکاران برای فصل زراعی معرفی کرد
    ۲ رقم جدید برنج شناسایی و معرفی شد
  • به گزارش گروه رسانه ایران ” گرا” ، هر ساله با وجود معرفی رقم های جدید برنج با کیفیت و مقاوم در برابر آفات و بیماریهای گیاهی از سوی موسسه یاد شده ، شالیکاران همچنان بر روی کشت برنج هاشمی بیشترین تمرکز را دارند و این نوع برنج در بین برنجکاران اعتمادی زیادی ایجاد کرده است.

    برنج هم اکنون در ۱۷ استان کشور کشت می شود که استان های گیلان و مازندران بیشترین تولیدات را به خود اختصاص داده اند با این تفاوت که برنج گیلان به علت جنس خاک و آب و مسائل بهزراعی از کیفیت بالاتر، عطر و پخت بهتری برخوردار است.

    استان گیلان در حال حاضر دارای بیش از ۲۳۰ هزار هکتار شالیزار است که در دو دهه اخیر به علت تغییر کاربری ها به محصول دیگر و یا ساخت و ساز ویلا و آپارتمان هشت هزار هکتار از زمین های تبدیل شده اند.

    برنج تازه استان گیلان ” نوع هاشمی مرغوب ” در بازار شهرستان های رودسر، آستانه و رشت کیلویی ۹۰ تا ۱۱۰ هزار تومان است و در مزرعه یا کارخانه های برنجکوبی کیلویی ۹۰ هزار تومان خرید و فروش می شود. هم اکنون بهترین زمان خرید برنج گیلان در کارخانه های برنجکوبی بدون وجود واسطه و دلال است.

    ****

    مریم حسینی رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور با اشاره به اینکه ارقام جدید در سال زراعی جدید ” از اسفندماه به بعد” در شالیزار‌های استان‌های گیلان ومازندران کشت می‌شوند، با اشاره به اینکه رقم توکا، با داشتن کیفیت پخت خوب، زودرس، پاکوتاه‌تر از ارقام محلی است، افزود: این محصول حاصل ترکیب ارقام محلی و با هدف جایگزینی با رقم برنج محلی فعلی برای استان‌های گیلان و مازندران توصیه شده است

    .
    وی تصریح کرد: رقم هستی، هم حاصل پژوهش مشترک با پژوهشکده انرژی هسته‌ای است، که این رقم با کیفیت بومی جز ارقام زودرس است و با هدف پایداری تولید در شرایط تغییرات اقلیمی به‌ویژه تنش خشکی معرفی شده است.
    رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور گفت: مهم‌ترین هدف از معرفی ارقام جدید، ایجاد تنوع در سبد ارقام برنج ایرانی است.
    مریم حسینی افزود: هر چه ارقام جدید قابل دسترس کشاورزان متنوع‌تر باشد، امکان انتخاب رقم مناسب با سلیقه کشاورز و مصرف‌کننده بیشتر خواهد بود.
    وی با بیان اینکه همه تلاش‌ها برای معرفی ارقام منجربه افزایش تولید پایدار برنج ایرانی است افزود: همه ارقام در موسسه تحقیقات برنج کشور تحت نظارت موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال تولید و در اختیار تولیدکنندگان طبقات مادری و گواهی‌شده قرار می‌گیرد

    قابل توجه:

    کلام آخر اینکه- به نظر گروه رسانه ای ایران ” گرا” ، یکی از اشکالات بزرگ عدم استقبال شالیکاران شمال از ارقام جدید و با کیفیت آن است که موسسه تحقیقات برنج ، جهاد کشاورزی ، بازرگانی استان های شمالی و …. فقط این رقم های شناسایی و معرفی می کنند و نقشی در آگاهی بخشی مستمر بیان تولید کنندگان ندارد و باید در این خصوص بازنگری جدی صورت گیرد..

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *