به گزارش گروه رسانه ای ایران ” گرا” به اطهار کتر احمد نجاتیان ، سیستم بهداشت و درمان کشور در سالهای اخیر بهدلیل کمبود یا اتلاف بخشی از منابع، با چالشهای متعددی روبهرو است اما کمبود پرستار بهعنوان یکی از بحرانیترین مسائل این حوزه بهشدت احساس میشود.
وی توضیح داد: بر اساس آمارهای اخیر، نسبت پرستار به جمعیت در ایران به کمتر از استانداردهای جهانی رسیده است، بهطوری که برای هر تخت بیمارستانی و بهازای هر بیمار، کمتر از یک پرستار وجود دارد، این وضعیت نهتنها بر کیفیت خدمات درمانی تأثیر گذاشته، بلکه فشار مضاعفی نیز روی پرستاران موجود ایجاد کرده است که در شرایطی سخت و با کمبود نیروی کار، مجبور به ارائه خدمات به بیماران هستند.
کارشناسان بر این باورند که این کمبود نهتنها به تأخیر در ارائه خدمات پزشکی و کاهش کیفیت خدمات درمانی منجر میشود، بلکه میتواند با افزایش فشار کاری بر پرستاران، به خروج نیروها از سیستم درمانی و بدتر شدن وضعیت سرانه پرستار در کشور نیز دامن بزند.
در همین راستا تسنیم با دکتر احمد نجاتیان، رئیس سازمان نظام پرستاری کشور گفتوگو کرده است.
در زمان حاضر مهمترین دغدغه و پیگیری سازمان نظام پرستاری به کدام بخش مطالبات پرستاران معطوف شده است؟
ما طبق قانون موظف هستیم فعالیتهایی را انجام دهیم که به ارتقای کیفیت مراقبتهای پرستاری منجر شود و در عین حال از حقوق پرستاران و مردم نیز حفاظت کنیم. در زمان حاضر، بحث کمبود پرستار یکی از مهمترین اولویتهای نظام پرستاری است.
در زمان حاضر چهتعداد پرستار و چهمیزان کمبود پرستار در کشور داریم؟
رئیس سازمان نظام پرستاری در گفت وگو با تسنیم بیان کرد: در کشور ما پرستاران با جمعیت حدود ۲۴۰هزارنفری یکی از بزرگترین گروههای ارائهدهنده خدمات سلامت هستند.
براساس فرمولی که موردپذیرش همه کارشناسان قرار دارد این است که بهازای هر تخت بیمارستانی باید بالای حداقل ۱.۸ پرستار وجود داشته باشد اما میانگین پرستار بهازای هر تخت بیمارستانی در کشور ما ۰.۹ است یعنی کمتر از یک پرستار بهازای هر تخت بیمارستانی داریم.
پایگاه خبری، رسمی گیلان ۲۴
دیدگاهتان را بنویسید