شکارچیان و صیادان در طول تاریخ و به خصوص در سالهای اخیر به خودی خود شکارها و صید غیر مجاز در سراسر کشور و در شمال و در استان گیلان بطور شبانه و حتی در روز روشن د ر دریا و رودخانه ها و ابندان ها و در دشت و جنگل انجام می دهند و حالا با انقراض نسل بسیاری از جانداران این صدور مجوزها چه صیغه ای است ، حداقل برای ما در رسانه ها به ویژه رسانه گرا مشخص نیست.!!!؟
به گزارش گروه رسانه ای ایران ” گرا” ، به نقل از روابط عمومی و امور رسانه حفاظت محیط زیست گیلان،حمزه عشوری مدیر کل محیط زیست استان در این باره توضیح داد: این اقدام در راستای بهره برداری پایدار و خردمندانه از گونههای پرندگان آبزی و کنار آبزی قابل شکار و صید و نیز کمک به جوامع محلی استان که معیشت آنان وابسته به بهرهبرداری از حیات وحش است، پس از پیگیریهای فراوان صورت گرفته است.
وی ادامه داد: همچنین بهره گیری از همکاری و مشارکت شکارچیان قانونمند در حفاظت از تنوع زیستی همراه با بهره برداری اصولی از آنها، با در نظر گرفتن ملاحظات حفظ جمعیت و زیستگاه و همچنین رعایت قوانین و مقررات شکار و صید هدف دیگر اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان نسبت به صدور مجوز پروانه عادی شکار سه گونه از پرندگان در سال جاری است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان اظهار کرد: مجوزهای صادر شده محدودیت زمانی، مکانی و گونهای دارد به نحوی که پروانه صادره صرفا برای شکار سه گونه خوتکا ، چنگر و اردک سرسبز در محدوده شکارگاه های آزاد استان است و شکار سایر پرندگان با پروانه مذکور ممنوع است؛ ضمنا تعداد مجاز شکار مجموعا برای هر سه گونه مجاز حداکثر ۳ قطعه و روز مجاز شکار صرفا یک روز در هفته( جمعه ) یک ساعت بعد طلوع تا یک ساعت قبل ازغروب آفتاب تعیین شده است.
عشوری تصریح کرد: فصل مجاز شکار از تاریخ صدور پروانه نهایتا تا ۳۰ بهمن ماه سال جاری خواهد بود و متقاضیان قانونمند که دارای جواز حمل سلاح معتبر و دفترچه شناسایی شکارچیان ویژه حمل سلاح ساچمه زنی دارند می توانند با پرداخت بهای شکار و ارائه فیش بانکی به مبلغ ۱۵ میلیون ریال به حساب فروش پروانه اداره کل ، نسبت به دریافت پروانه شکار اقدام نمایند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان اظهار کرد: به منظور تامین سلامت و بهداشت عمومی در صورت مشاهده بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان پروانه های صادره ابطال خواهد شد؛ ضمنا صدور پروانه شکار برای اتباع خارجی (مقیم و غیرمقیم) ممنوع است.
عشوری در پایان از شکارچیان درخواست کرد از قوانین و مقررات مربوط به شکار از جمله فصلها، تاریخها و مجوزها پیروی کنند و از شکار در مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان ، محدوده قرقهای اختصاصی و سایرحفاظت گاههای مردمی جدا خودداری کنند و در صورت هرگونه ابهام با ادارات حفاظت محیط زیست شهرستانها و یا پاسگاه های محیط بانانی محل خود تماس بگیرید تا مطمئن شوند که تمام قوانین را رعایت می کنند.
گیلان دارای بیش از ۳۰ هزار هکتار پهنه تالابی است که افزون بر ۲۴ هزار هکتار آن، ۸۰ درصد در قالب سه تالاب (انزلی، امیرکلایه و بوجاق) تحت عنوان کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است؛ این پهنهها زیستگاه بیش از ۳۰۰ گونه پرنده به خصوص پرندگان مهاجرند که هر ساله به تعداد هزاران قطعه بخشی از چرخه زندگی خود را در این استان سپری میکنند.
پرندگان یکی از مهمترین شاخصهای حیات وحش در دنیاست؛ تعداد ۵۳۳ گونه پرنده در ایران وجود دارد که از این میان ۶۰ درصد از پرندگان کشور در گیلان مشاهده میشوند و تالاب های امیر کلایه، پارک ملی بوجاق و تالاب بین المللی انزلی بویژه پناهگاه حیات وحش سلکه، پناهگاه حیات وحش سرخانگل و منطقه حفاظت شده سیاه کشیم بیشترین میزان این مهاجرت را به خود اختصاص می دهند.
***
اعتقاد راسخ داریم که باید صید در دریا و رودخانه با شدت هر چه تمامتر کنترل شود که به نظر نیست چنین باشد و در بخش شکار جانداران با وجود اینکه شکارهای غیر قانونی در جنگل ها و سواحل تداوم دارد دیگر نیازی به صدور مجوز نیست.
لازم است مسئولان استان و محیط زیست کشور در این باره چاره اندیشی کنند. نباید به صرف اینکه مثلا پنج سال مجوز شکار صادر نشده ، اکنون دیگر باید این کار انجام شود بدون آنکه به فضای حضور پرندگان و دیگر جانداران توجه که از گرسنگی این روزها وارد شهرها می شوند. آخرین نمونه آن اواسط ماه جاری یک خانواده گراز گرسنه وارد حاشیه شهر لاهیجان شدند تا به غذا دست پیدا کنند.
محیط زیست باید همه توان خود را در رساندن غذا به حیوانات و کنترل و نظارت بر صید و شکار صرف کند تا نسل آینده هم امکان رویت جانداران از نزدیک را داشته باشند.
مجید محمدپور – مدیر مسئول .
پایگاه خبری ، رسمی گیلان ۲۴
دیدگاهتان را بنویسید